Βιογραφικό του Συγγραφέα

Ο Αντώνης Διαμαντίδης γεννήθηκε το 1951 στην Έδεσσα, έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στη Σκύδρα. Εκεί φοίτησε στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο.
Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Luis Pasteur II του Στρασβούργου, στη Γαλλία και εξειδικεύτηκε στη Κοινωνική και Εργασιακή Ψυχολογία.
Μετά τις σπουδές του στη Γαλλία επέστρεψε στη Σκύδρα και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τομέα της κονσερβοποιίας με εξειδίκευση στις εξαγωγές των κονσερβοποιημένων ροδάκινων.
Παρ' όλο ότι προέρχεται από μία άκρα συντηρητική οικογένεια, πολύ νωρίς ξέφυγε από τις επιρροές της και εντάχθηκε στην Αριστερά.
Από την αρχή των σπουδών του έλαβε ενεργό μέρος στο Φοιτητικό Κίνημα στην Ελλάδα και τη Γαλλία όπου σπούδαζε. Συμμετείχε ενεργά στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Στρασβούργου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελληνικών Φοιτη-τικών Συλλόγων Γαλλίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συμμετείχε στην ίδρυση της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου «Φίλες και Φίλοι του Ποδηλάτου» και έχει ενεργό ρόλο στις οικολογικές δραστηριότητες τους. Είναι από τους πρώτους τo 1983, που ζήτησε και πέτυχε να απαλειφθεί το θρήσκευμα από την ταυτότητά του. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Περσικό Κόλπο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμμετοχή και της Ελλάδας σ' αυτόν, κατέθεσε μαζί με άλλους το απολυτήριο του στρατού και καταδικάστηκε από Ελληνικό Δικαστήριο σε 30 ημέρες φυλάκιση για «πρόθεση σε απείθεια».

Υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Οικολογία» το 1988 και 1992.
Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και διετέλεσε για μια τετραετία Πρόεδρος του Παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης του παραπάνω συλλόγου.
Στις Βουλευτικές εκλογές του 2000, συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στο Νομό Πέλλας ως ανένταχτος της Αριστεράς και της Οικολογίας .

Ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη όπου και εργάζεται στο τομέα του Μarketing και των εξαγωγών μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα αγόρι.

Διαβάστε την κριτική στην "Ελευθεροτυπία" εδώ .

Αγοράστε το βιβλίο εδώ.